• Stacks Image 3585
  • Stacks Image 3588
  • Stacks Image 3610

Kalendarium 2016

Januari
27 januari

Förintelsens minnesdag
Romska Kulturcentret i Malmö högtidlighåller den internationella minnesdagen för Förintelsens minnesoffer. I år samlas vi dels i kulturcentrets lokaler samt på Möllevångstorget där vi genomför en ljusmanifestation.

Februari
Med början i februari börjar vi ta emot skolklasser och andra intresserade för guidade visning i kulturcentrets lokaler. Grupper måste boka i förväg. Ange även på vilket språk ni önskar den guidade visningen samt efterföljande frågestund. Bokningar och grupper/skolklasser samt enskilda besökare tas emot hela året tom. 16 december 2016. Boka redan nu.

Mars
8 mars

Internationella kvinnodagen
Romska Kulturcentret i Malmö firar den Internationella kvinnodagen. Alla är välkomna till kulturcentrets lokaler där det bjuds på underhållning, mat och andra aktiviteter.
April
8 april

Romernas internationella dag
Romska Kulturcentret i Malmö och Folkets Park slår upp dörrarna för Sveriges största romska arrangemang, den romska nationaldagen. I år med clowner, musik, mat, artister, hoppborgar, ballonger mm. Arrangemanget lämpar sig för alla åldrar.

Maj
6 maj

Romska Kulturcentret i Malmö firar Djurdjev-dagen till ära för minnet av Skt. Georg. Vi bjuder på helstekt lamm och underhållning.
Mer information inom kort.

Juni
Romska Kulturcentret i Malmö genomför aktiviteter i Malmö.
Mer information inom kort.

Juli
Romska Kulturcentret i Malmö och Malmö Sommarscen presenterar romska artister.
Mer information inom kort.
Augusti
Mer information inom kort.

September
Mer information inom kort.

Oktober
Mer information inom kort.

November
Romska kulturveckan
Romska Kulturcentret i Malmö bjuder på en helspäckad vecka med aktiviteter, film, musik, debatt, mat mm.
Mer information om kort.

December
13 december

Lucia
Romska Kulturcentret i Malmö bjuder in julen och besökare får möjlighet att pröva på romskt julbord.

Musik / dans

Romska Kulturcentret i Malmö är agent för flera romska musik- och dansgrupper och erbjuder ett stort urval av underhållning t.ex. i samband med föreläsningar men även i andra sammanhang. Bokningar kan göras i hela landet.

Föreläsningar

Romska Kulturcentret i Malmö erbjuder Sveriges mest erfarna föreläsare om romsk kultur, historia och nutid. Föreläsningarna kan även djupdyka i specifika ämnen efter era val. Kulturcentret kan även ordna med föreläsningar i era egna lokaler eller efter behov. Föreläsningarna sker i hela landet.

Mobil utställning

Romska Kulturcentret i Malmö har flera olika mobila utställningar för en bredare publik. Från enkla skärmutställningar och rollups till autentiska romska trävagnar. Romska Kulturcentret i Malmö erbjuder i samband med de mobila utställningarna även föreläsningar samt musik och dansprogram.

Workshops

Romska Kulturcentret i Malmö erbjuder workshops av olika slag med syftet att skapa ökad kunskap till den romska kulturen samt den romska historien. Workshops kan genomföras på kulturcentret eller i era lokaler eller efter behov.

Romska Kulturcentret i Malmö | Ystadsvägen 46, 4 vån | Box 15001 | 200 31 Malmö